Mexikansk tomatsoppa med bröd

Mexikansk tomatsoppa med bröd

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Recept på mexikansk tomatsoppa med bröd till.
Fler recept på:
Avokado, Rödlök, Bönor, Tomater, Chili, Vitlök, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hackad gul lök
    2. 1 st hackad vitlöksklyfta
    3. 1 tsk paprikapulver
    4. 1 tsk spiskummin
    5. 1 tsk chilipulver
    6. 1 msk olja att steka i
    7. 500 g krossade tomater
    8. 2 tärningar kött- eller grönsaksbuljong
    9. 8 dl vatten
    10. 400 g kidneybönor
    11. 1 tsk salt
    12. 1 krm svartpeppar
  1. Topping

    1. 2 st avokador i småbitar
    2. 1 st liten finhackad rödlök
    3. 1 knippe hackad bladpersilja eller koriander
    4. 1 dl turkisk yoghurt
  2. Bröd

    1. 4 st tacobröd
    2. 3 dl riven tex mex-ost

Gör så här

    1. 1.

      Lägg bröden på en plåt och strö över osten. Grädda i 225°, ca 5 min. Klipp i trekanter vid servering.

    2. 2.

      Fräs löken med kryddorna. Tillsätt tomater, buljong och vatten. Sjud ca 5 min. Skölj bönorna, lägg i soppan. Låt allt bli varmt. Krydda.

    3. 3.

      Servera soppan med brödtrianglar. Toppa med avokado, rödlök, persilja och yoghurt.

Fler recept på:
Avokado, Rödlök, Bönor, Tomater, Chili, Vitlök, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?