Mexikansk tomatgryta

Mexikansk tomatgryta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Tomatgryta med ägg servera med ris och tortillachips.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hackad gul lök
    2. 2 st hackade vitlöksklyftor
    3. 1 msk olja
    4. 400 g krossade tomater
    5. 1/2 påse tacokryddor, ca 2 msk
    6. 4 st ägg
    7. 1 msk hackad persilja
  1. Till servering

    1. kokt ris
    2. tortillachips, gärna med chilismak

Gör så här

    1. 1.

      Stek löksorterna i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatkross och tacokryddor, koka upp och blanda. Sjud några min.

    2. 2.

      2.Gör fyra gropar i tomatröran och knäck äggen. Häll dem i groparna och ställ tillbaka på plattan någon min.

    3. 3.

      Ugnsstek i 150° ca 20 min tills äggen stelnat.

    4. 4.

      Ta ut stekpannan med grythandske. Ta försiktigt bort den vita hinnan som bildats på äggulan. Strö över persilja. Servera med ris och tortillachips.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?