Mexikansk gulaschsoppa

Mexikansk gulaschsoppa

Av:
80 min
10 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 1 Kg Köttfärs
    2. 1 St Gul lök
    3. 1 St Purjolök
    4. 500 Gram Fryst majs
    5. 800 ml Krossade tomater
    6. 800 ml Tärnade tomater
    7. 1 Burk Svarta bönor
    8. 5-6 St Potatisar
    9. 2 St Paprikor
    10. 4-5 St Vitlöksklyftor
    11. 1 St Färsk chili
    12. 1 msk Spiskummin
    13. 2-3 Tärningar Köttbuljong
    14. 1 msk Basilika
    15. 5-8 dl Vatten
    16. 2-3 dl Grädde
    17. Soja
    18. Salt
    19. Peppar
  2. Tillbehör

    1. Riven ost
    2. Creme fraiche
    3. Krossade tortillachips
    4. Skivad avocado
    5. Färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Stek lök, purjolök, vitlök och chili i en stor gryta tills den blir mjuk.

    2. 2.

      Stek köttfärsen separat tillsammans med spiskummin, basilika och peppar, häll sedan ner i den stora grytan tillsammans med löken.

    3. 3.

      Tärna potatisen och blanda ner i grytan.

    4. 4.

      Häll i krossade tomater, tärnade tomater, köttbuljong, soja, grädde och en del av vattnet (så att det täcker alla ingredienser). Låt koka upp under lock.

    5. 5.

      Tärna paprikan och lägg i soppan. Lägg även i den frysta majsen.

    6. 6.

      Skölj de svarta bönorna och lägg i på slutet när potatisen är mjuk (bönorna ska bara värmas upp så att de inte kokar sönder).

    7. 7.

      Smaka av och tillsätt salt och mer vatten efter egen smak.

    8. 8.

      Servera i djup tallrik och tillsätt riven ost, en klick creme fraiche, skivad avocado och färsk koriander. Krossa några tortillachips på toppen och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?