Mexikansk gryta med kabanoss och avokado

Mexikansk gryta med kabanoss och avokado

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Korvar med extra kryddning och chilifrukt med hetta gör denna gryta mexikanskt inspirerad. Gräddfil och avokado är goda tillbehör som svalkar.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Avokado, Chili, Fläsk, Sallad, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskfilé
    2. 1 msk soja
    3. 225 g korv, kabanoss eller chorizo
    4. 2 msk olja
    5. 1 påse tacokryddor
    6. 5–10 skivor röda jalapeños (liten chilifrukt) eller 1 tsk sambal oelek (färdig kryddblandning)
    7. 400 g krossade tomater
    8. salt
  1. Till servering

    1. avokado
    2. gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Strimla fläskfilén och blanda med soja. Skiva korven. Stek kött och korv i olja. Häll över tacokryddor och blanda.

    2. 2.

      Häll över jalapeños och krossade tomater. Koka upp och sjud i 10 min. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Servera grytan med avokado i småbitar, gräddfil och kokt matvete eller ris och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?