Mexican Bean Chili med avokadosallad och färsk mynta

Mexican Bean Chili med avokadosallad och färsk mynta

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 sy röd chili
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st grön paprika
    5. 1 frp svarta bönor
    6. 1 frp små vita bönor
    7. 3 1/2 dl basmatiris
    8. Olja
    9. 1 msk paprika pulver
    10. 1 msk torkad oregano
    11. 1 msk tomatpuré
    12. 1 krm malen kanel
    13. 1 burk kons. körsbärstomater
    14. 1/2 st grönsaksbuljong
    15. 1/2 msk kinesisk soja
    16. 2 tsk socker
    17. 1 tsk rödvinsvinäger
    18. 2 krm chili flakes
    19. 1 frp mynta
    20. 2 dl matyoghurt
  1. Avokadosallad

    1. 1 st avokado
    2. 1 st bananscharlottenlök
    3. 1 st lime
    4. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Förberedelser; Kärna ur 1/2 röd chili. Finhacka chili, 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skär 1 grön paprika i mindre bitar. Häll av och skölj 1 frp svarta bönor och 1 frp små vita bönor.

    2. 2.

      Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisningar på förpackningen.

    3. 3.

      Chili: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Stek löken, vitlöken, chili och paprika i 2-3min. Tillsätt 1 msk paprika pulver, 1 msk spiskummin, 1 msk torkad oregano, 1 msk tomatpuré och 1 krm malen kanel. Fräs ytterligare 2-3 min.

    4. 4.

      Tillsätt 1 del vatten, 1 burk konserverade körsbärstomater, 1/2 tärning grönsaksbuljong, 1/2 msk kinesisk soja, 2 tsk socker, 1 tsk rödvinsvinäger och 2 krm chili flakes. Sjud i 10-12min.

    5. 5.

      Avokadosallad: Dela 1 avokado i mindre bitar. Finhacka 1 bananscharlottenlök. Blanda allt i en liten skål med finrivet skal från 1 lime och pressad saft från halva limen. Klyfta resterande limehlavan. Smaka av med lite salt.

    6. 6.

      Bland i bönorna i chilin och smaka av med lite salt.

    7. 7.

      Grovhacka bladen från 1 frp mynta. Servera med nykokt basmatiris, avakadosallad, limehalvor och 2 dl matyoghurt. Toppa med myntan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?