Mexgryta med svarta bönor

Mexgryta med svarta bönor

Av: / Foto: Angelica Zander
90 min
Det här är ett recept hämtat från boken "Rå Matglädje - veganskt, lyxigt och jäkligt gott" av Erika Frost, utgiven hos Norstedts Förlag.
Annons

Ingredienser

    1. 2 anchochili
    2. 2 chipotlechili
    3. 2 gula lökar
    4. 2 klyftor vitlök
    5. olivolja
    6. 2 stora sötpotatisar
    7. 1 burk krossade tomate
    8. 2 msk paprikapulver
    9. 2 msk malen spiskummin
    10. 1 burk burk svarta bönor
    11. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg chilin i hett vatten, gärna ett par timmar i förväg. Häll av vattnet och mixa till en puré.

    2. 2.

      Finhacka lök och vitlök. Stek löken i lite olja i en gryta. Skala och skär potatisen i kuber om ca 2x2 cm. Lägg chili, potatis, tomater och kryddor i grytan och salta.

    3. 3.

      Koka upp och låt puttra på låg värme i ca 1 timme. Skölj bönorna och låt de rinna av. Rör ned de i grytan och puttra ytterligare 5 minuter.

    4. 4.

      Servera med kokt ris, sallad, lime, guacamole och tortillas.

Är innehållet i detta recept olämpligt?