Melonkulor med hallon- och anissorbet

Melonkulor med hallon- och anissorbet

720 min
4 Portioner
En riktigt fräsch och härlig dessert med melon och sorbet av hallon och anis.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 1 st honungsmelon
  1. Hallon- och anissorbet

    1. 5 dl Vatten
    2. 2.5 dl Socker
    3. 1 tsk anisfrön
    4. 200 g hallon
  2. Dekorering

    1. myntablad

Gör så här

    1. 1.

      Hallon- och anissorbet: Koka upp vatten, socker och anisfrön. Ta bort från värmen och låt stå och dra i 1 timme. Mixa hallonen. Sila av anisfröna och blanda ner de mixade hallonen i lagen. Häll upp massan i en avlång form. Ställ i frysen över natten.

    2. 2.

      Servering: Dela melonen och forma kulor med hjälp av ett kuljärn. Skopa upp sorbeten med glasskopa och servera den tillsammans med melonkulorna. Dekorera med myntablad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?