Medelhavspajer

Medelhavspajer

Av: / Foto: Ulrika Pousette
120 min
4 portionspajer
Underbar paj som passar så väl till vardags som till fest.
Fler recept på:
Paj, Sallad, Fetaost, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 125 g kallt smör
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 2 msk kallt vatten
  1. Fyllning

    1. 100 g riven mozzarella
    2. 100 g körsbärstomater
    3. 100 g chorizo i skivor
    4. ½ dl strimlade soltorkade tomater
    5. 2 st ägg
    6. 100 g naturell färskost
    7. 1 dl crème fraiche
    8. salt och peppar
    9. 1 dl tärnad fetaost
  2. Tillbehör

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Mixa smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp 30 minuter.

    2. 2.

      Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä fyra små portionsformar med den.Nagga pajskalen och låt stå kallt i 10 minuter. Sätt ugnen på 200°.

    3. 3.

      Förgrädda skalen mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Fördela mozzarella, tomater, chorizo och strimlade soltorkade tomater i formarna. Vispa ihop ägg, färskost, crème fraiche, salt och peppar och häll i.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen 20 minuter tills pajerna fått fin färg och stelnat. Toppa med fetaost och servera medvalfri blandad sallad.

Fler recept på:
Paj, Sallad, Fetaost, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?