Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/medelhavsgrons
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st zucchini
    2. 1 st fänkål
    3. 1 st röd paprika
    4. 10 st champinjoner
    5. 2 kvistar färsk rosmarin
    6. 2 msk olivolja
    7. salt och svartpeppar
    8. 2 st mozzarella (à 125 g)
    9. 1/2 dl solrosfrön
    10. 2 msk balsamicovinäger
  1. Till servering

    1. lufttorkad skinka
    2. bröd
    3. oliver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.

    2. 2.

      Ansa och skär zucchini i ca 2x2 cm tärningar. Ansa, dela och skär ut rotstocken och strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm strimlor. Dela champinjonerna i halvor. Hacka rosmarinen grovt.

    3. 3.

      Blanda grönsakerna med olivolja och rosmarin. Smak sätt med salt och peppar. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.

    4. 4.

      Skär mozzarellan i ca 1x1 cm tärningar. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna.

    5. 5.

      Strö mozzarellaosten och solrosfröna på de varma grönsakerna, ringla över balsamicovinäger.

    6. 6.

      Servera grönsakerna med lufttorkad skinka bröd och oliver.

Är innehållet i detta recept olämpligt?