Medelhavsfisk med tomat, kalamataoliver & sardeller

Kay

Medelhavsfisk med tomat, kalamataoliver & sardeller

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torsk, hälleflundra eller marulk
    2. salt
    3. nymalen svartpeppar
    4. 200 g cherrytomater, halverade
    5. 1 dl kalamataoliver
    6. 2 klyftor vitlök, finhackad
    7. 14-16 st sardeller
    8. 1 dl gröna ärtor
    9. 11/2 msk kapris
    10. 50 g smör
    11. 3/4 dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnsfast form tillsammans med tomaterna, oliverna, vitlöken, ärtorna, sardellerna och kaprisen. Häll över olivoljan och klicka över smöret.

    2. 2.

      Ställ in i ugnen cirka 15-20 minuter eller tills fisken känns genomkokt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?