Medelhavs - quinoa och blomkålssallad

Medelhavs - quinoa och blomkålssallad

Av:
Snabbt, enkelt, gott
Annons

Ingredienser

  1. Grönt

    1. 1 St Blomkål
    2. 3 St Gul/röd lök
    3. Spenat
    4. Plommontomater
    5. Citron
  2. Skafferi

    1. Quinoa
    2. Valnötter
    3. Kokta kikärtor
    4. Olja
    5. Kalamata oliver
    6. Soltorkade tomater
  3. Kryddor

    1. Spiskummin
    2. Paprika
    3. Vitlökspulver
    4. Torkade franska örter
    5. Torkad persilja
    6. Buljong
    7. Salt
    8. Peppar
  4. Mejeri

    1. Vitost

Gör så här

    1. 1.

      Quiona - Koka quiona enligt instruktioner i buljongen. - Låt svalna, ställ åt sidan.

    2. 2.

      Blomkål och lök - Sätt ugnen på 225 grader. - Ansa blomkål och skär upp i buketter. - Skär löken i 1/8 bitar. - Lägg allt på plåten. Sprinkla med olja samt vitlökspulver, salt och persilja. - In i ugnen tills mjukt. - Avsluta med grillfunktionen för extra färg.

    3. 3.

      Kikärtor - Rosta kryddorna (mycket) spiskummin, paprika, vitlökspulver och franska örter. - Ta av kryddorna. I med olja så den värms upp. Skölj kikärtor och lägg ned i stekpannan. - Låt fräsa liten stund sedan på med kryddorna. Stek tills kikärtorna får en fin yta.

    4. 4.

      Salladsbas - Blanda spenat med skivade oliver, skivade soltorkade tomater och plommontlmater. - Blanda i quiona och citronsaft. Salta och peppra, blanda runt.

    5. 5.

      Sammansättning - Lägg salladsbladen i en djup tallrik. - Lägg på rostade grönsaker och kikärtor. - Toppa med vitost och valnötter. SERVERA

Är innehållet i detta recept olämpligt?