Medaljonger

Medaljonger

Av: / Foto: Eva
30 Dubbla
Spröda kakor med smörkräm
Annons

Ingredienser

  1. Kakor

    1. 250 G Smör
    2. 1 Dl Socker
    3. 1 St Äggula
    4. 325 G Vetemjöl
  2. Glasyr

    1. Florsocker
    2. Vatten
    3. 2 Msk Smör, smält
    4. Strössel
  3. Smörkräm

    1. 150 G Smör, rumsvarmt
    2. 1 Dl Florsocker
    3. 2 St Äggulor
    4. 1-2 Tsk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta ihop alla ingredienser till kakdegen. Låt stå kallt 30min.

    2. 2.

      Kavla ut degen och tryck ut rundlar.

    3. 3.

      Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter.

    4. 4.

      Glasyr: Blanda till en tjockflytande glasyr. Bred ut på hälften av kakorna. Strössla.

    5. 5.

      Smörkräm: Blanda alla ingredienser till en jämn kräm. Bred ut på de kakor utan glasyr. Lägg ihop kakorna.

    6. 6.

      Förvara i kylen eller i frysen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?