Mazarinrutor med kokos och citrus

Mazarinrutor med kokos och citrus

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
35 st
Baka mazarinerna i långpanna – hur smidigt som helst och de räcker åt många! Extra ljuvliga blir de med citron, lime och kokos i både fyllning och glasyr! http://www.hemmets.se/recept-mazariner-i-langpanna/
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 350 g smör, mjukt
    2. 5 dl strösocker
    3. 4 st ägg
    4. 100 g skållad skalad mande
    5. 6 st bittermandlar
    6. 2 dl kokosflingor
    7. 1 st rivet skal av 1 lime
    8. 1 st rivet skal av 1 citr
    9. 5 dl vetemjöl
    10. 1 msk bakpulver
    11. 2 msk vaniljsocker
    12. 3 dl filmjölk
  2. Glasyr

    1. 4 dl florsocker
    2. 1 msk pressad citron el li
    3. 2-2,5 msk vatten
    4. 1,5-2 dl kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

    2. 2.

      Mal mandel och bittermandel. Rör ner all mandel i äggsmeten tillsammans med kokos samt lime- och citronskal.

    3. 3.

      Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta och vänd ner det i smeten växelvis med filmjölken. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Blanda florsocker och lite vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan. Garnera med kokos. Låt stelna. Skär i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?