Mazarinkaka

Mazarinkaka

Av: / Foto: Birgitta
90 min
Kakan måste stå kallt minst en dag innan den äts, annars faller den sönder.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g rumsvarmt smör
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 1 ägg
    5. 1 ½ dl standardmjölk
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 26 st sötmandlar
    9. 6 st bittermandlar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.

    2. 2.

      Mal mandlarna och blanda dem med vetemjöl och bakpulver.

    3. 3.

      Rör smör och socker till en jämn smet och rör sedan ned övriga ingredienser med mjölet sist. (Eller kör allt i matberedare.)

    4. 4.

      Grädda i 55 minuter i nedre delen av ugnen. När kakan svalnat, ställ i den i kylen i minst en dag.

Är innehållet i detta recept olämpligt?