Mazarinkaka

Mazarinkaka

Av:
25 min
8
Lättlagad och fin kaka som är mycket omtyckt
Annons

Ingredienser

  1. Smeten

    1. 200 g riven mandelmassa
    2. 100 g smör eller margarin
    3. 2 st ägg
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 1 krm bakpulver
  2. Glasyr

    1. 1 1/2 msk hallonsylt
    2. 1 dl florsocker
    3. 2 tsk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 grader

    2. 2.

      Lägg fram alla ingredienser så att de får rumstemperatur

    3. 3.

      Smörj en rund bakform, ca 22 cm i diameter

    4. 4.

      Smula eller riv mandelmassan i en bunke. Tillsätt matfettet och rör massan vit och porös. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter vetemjölet blandat med bakpulver

    5. 5.

      Bred ut smeten i formen och grädda i ca 25 minuter

    6. 6.

      Låt den kallna innan glasyren läggs på. Går bra att frysa utan glasyr och ta på den efter kakan tinats

Är innehållet i detta recept olämpligt?