Mazarinchokladpaj

Mazarinchokladpaj

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
10 bitar
Med mazarinfyllning och choklad kan det aldrig bli fel. Mums!
Fler recept på:
Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 125 g kallt smör
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 1½ msk strösocker
    5. ½ krm salt
  1. Fyllning

    1. 25 g mjukt smör
    2. ½ dl strösocker
    3. 1 st stort ägg
    4. 150 g mandelmassa
    5. 1 msk vetemjöl
    6. 50 g hackad mörk choklad
  2. Glasyr

    1. 150 g mjölkchoklad
    2. 1 dl vispgrädde
  3. Garnering

    1. chokladlinser

Gör så här

    1. 1.

      Tärna smöret och arbeta snabbt ihop det med mjöl, socker och salt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en smord avlång pajform, ca 10x35 cm el 22 cm i diam, med löstagbar botten. Låt stå i kylen minst 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under omrörning. Riv mandelmassan och rör ner i smörblandningen. Blanda mjöl och choklad. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp, ta den från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Häll chokladglasyren ovanpå kakan. Låt stelna i kylen. Garnera.

Fler recept på:
Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?