Matjessilltårta

Matjessilltårta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. botten

    1. 75 g smör
    2. 200 g mörk kavring
  2. fyllning

    1. 3 st gelatinblad
    2. 200 g matjessillfiléer
    3. 1 rödlök
    4. 3 dl gräddfil
    5. 0,5 tsk svartpeppar
    6. 2 msk sillspad
    7. 1 dl hackad gräslök
    8. 250 g kesella/kvarg

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka/mixa brödet. Smält smöret och blanda med smulorna. Platta ut blandningen i form med löstagbar kant, 24 cm. Låt stå i kylen minst 15 minuter. Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara spadet. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad. Ta upp gelatinet och smält i en liten kastrull på svag värme. Rör ner i sillblandningen. Häll i formen och låt stå i kyl minst 3 timmar. Lägg på fat och garnera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?