Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Matjesill med brynt smör serverad med kokt potatis.
Fler recept på:
Rödlök, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ägg
    2. 2 burkar hela matjessillfiléer, 400 g
    3. 800 g färskpotatis
    4. 150 g babyspenat
    5. smör till stekning
    6. 75 g smör
    7. 1 st hackad rödlök
    8. 1 knippe rädisor

Gör så här

    1. 1.

      Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, sjud dem 9 min. Ta upp sillfiléerna, låt rinna av.

    2. 2.

      Koka potatisen. Fräs upp spenaten i smör. Smält smöret tills det fått en nötig doft och är lätt ljusbrunt.

    3. 3.

      Servera sillen med varma potatisar, fräst spenat, varmt smör, rödlök, ägg och rädisor.

Fler recept på:
Rödlök, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?