Matig vintergratäng

Matig vintergratäng

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
5 personer
Perfekt som tillbehör till en bit kött eller fisk.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Fisk, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 1-2 st morötter, ca 200 g
    2. 1-2 st palsternackor, ca 200 g
    3. 1 st kålrot, 400 g
    4. 1 st gul lök
    5. ca 1/2 st purjolök
    6. 3 st vitlöksklyftor
    7. olja till stekning
  1. Gratängkräm

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 400 g naturell färskost, typ cream cheese
    3. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 °C. Skala och grovriv alla rotfrukter. Skala löken och ansa purjolöken, skär i tunna skivor. Skala och finriv vitlöken.

    2. 2.

      Fräs allting mjukt i en panna med olja. Lägg över i en smord ugnsfast form.

    3. 3.

      Rör ihop gratängsåsen och bre ut över rotsaksblandningen. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Fisk, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?