Matig fralla

Matig fralla

Av:
2 bröd
De går fint att frysa! Dela dem först så tinar de snabbare.
Annons

Ingredienser

    1. 4 ägg
    2. 0,5 dl kokosmjölk
    3. 15 g kokosolja (smält)
    4. 2 msk chiafrön eller linfrön
    5. 0,75 dl kokosmjöl
    6. 1 msk fiberhusk
    7. 0,5 tsk salt
    8. 1 tsk bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen pösiga med elvisp.

    2. 2.

      Blanda i mjölk och smält olja i äggen.

    3. 3.

      Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sen i äggblandningen. Rör ihop till en smet och låt svälla i 5 minuter.

    4. 4.

      Om smeten fortfarande är väldigt rinnig pudra på lite mer kokosmjöl. Det brukar inte behövas mycket. Fukta händerna med vatten och forma degen till 2 bollar. Platta ut dem lite på ett bakplåtspapper. Garnera med lite frön om du vill.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du delar dem.

Är innehållet i detta recept olämpligt?