Matig fisksopppa med rotfrukter och kokosmjölk

Matig fisksopppa med rotfrukter och kokosmjölk

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
En smarrig fisksoppa med rotfrukter och kokosmjölk.
Fler recept på:
Soppa, Morot, Potatis, Tomater, Dill, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fiskfilé, t ex lax, sej, torsk
    2. 5 st medelstora potatisar
    3. 1 st stor morot
    4. 1/4 st kålrot
    5. 1 st gul lök
    6. 1–2 st vitlöksklyftor
    7. olja till stekning
    8. 1 förp krossade tomater, 500 g
    9. 1 burk kokosmjölk, 400 ml
    10. 1 dl vatten
    11. 2 st fiskbuljongtärningar
  1. Dillkräm

    1. 2 dl tjock yoghurt, 10%
    2. ca 20 g hackad dill
    3. salt och peppar
  2. Garnering

    1. finstrimlad purjolök
    2. Servering
    3. Smördegsflarn

Gör så här

    1. 1.

      Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en panna.

    2. 2.

      Dillkräm: Rör ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Koka ihop tomatkross, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar i en rymlig kastrull. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt, men tänk på att du redan fått rejält med sälta från buljongtärningarna.

    4. 4.

      När soppan har bra smak, dela fisken i 3x3x3 cm bitar och sjud försiktigt i soppan tills den är klar, ca 5 minuter. Vänd ner rotfruktsfräset.

    5. 5.

      Servera soppan med en klick dillkräm, lite finstrimlad purjolök och gärna frasiga ostgratinerade smördegsflarn.

Fler recept på:
Soppa, Morot, Potatis, Tomater, Dill, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?