Mastios pannacotta

Mastios pannacotta

Av:
30 min
8 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 5 Dl Vispgrädde 40%
    2. 2,5 Dl Créme Fraiche
    3. 2 St Vaniljstänger
    4. 0,5 Dl Muscovadosocker
    5. 1 Msk Citronzest
    6. 2,5 St Gelatinblad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i blöt för att bli mjuka.

    2. 2.

      Koka upp grädde, créme fraiche, socker och vaniljen, både de urskrapade fröna men även kapslarna.

    3. 3.

      Låt gräddblandningen sjuda stilla i minst 20 minuter, då går smakerna ihop, grädden reduceras och du får ett krämigt och fylligt resultat. Fuska inte med denna del i receptet, det gör all skillnad!

    4. 4.

      Lyft av från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen under omrörning tills att de löst upp sig.

    5. 5.

      Riv ner citronzesten.

    6. 6.

      Sila ner blandningen i en kanna och låt den svalna, rör om då och då, till du ser att vanlijfröna ligger still i blandningen. De ska alltså inte hamna på botten.

    7. 7.

      Häll upp i portionsformar och ställ dem på en pricka eller i en form och kyl tills smeten stannat, minst tre timmar men gärna över natten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?