Massa goa grejer

Massa goa grejer

Av: / Foto: Smakvillan
60 min
Primörer med citrus, fisk o dill.
Annons

Ingredienser

  1. Primörer

    1. Hel påse Delikatesspotatis
    2. 1/2 Fänkål
    3. Liten Purjolök
    4. Spetskål/minisallad
    5. Bladspenat
    1. 1 st Citron (eko)
    2. 1 Burk Oliver
    3. 1 Burk Kronärtskockehjärtan
    1. Torskrygg
  2. Kryddor

    1. Olivolja
    2. Salt
    3. Peppar
    4. Smör
    5. Dill
  3. Dillmayo

    1. 1 Dl Olja
    2. 1 Äggula
    3. 1 Msk Dejonsenap
    4. Citronsaft
    5. Salt
    6. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg en hel påse delikatesspotatis, en halv fänkål (tunt hyvlad), spetskål/minisallad, skivad purolök på en plåt.

    2. 2.

      Ringla olja och gnid in, salta och peppra. På med oliver och kronärtskockehjärtan. Citronzest från en citron, dill från fänkålen. Klyfta citronen och lägg på.

    3. 3.

      In i ugn på 200' tills potatisen är mjuk (ca. 35 min.).

    4. 4.

      Sänk till 150'. Lägg på torkrygg i bitar. Salta och lägg en klick smör på torsken. In i ugnen igen tills att innertemperaturen mäter 54' (ca. 15 min.).

    5. 5.

      På med rostad mandel (rostade pumpakärnor), dillvippor och bladspenat. Servera med dillmayo.

Är innehållet i detta recept olämpligt?