Maskrossallad

Maskrossallad

Av:
3 port
Annons

Ingredienser

    1. 150 g maskrosblad
    2. 1/2 citron
    3. 1 banan
    4. 2 msk vinäger
    5. 2 msk ben- eller grönsaksbuljong
    6. 1-2 tsk senap
    7. 1 tsk honung
    8. salt
    9. peppar
    10. maskrosblommor till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och ansa maskrosbladen. Klappa dem torra med en kökshandduk och riv i lagom stora bitar.

    2. 2.

      Pressa citronen. Skala och tärna bananen och blanda bitarna med pressad citron.

    3. 3.

      Vispa vinäger, buljong, senap och honung till en vinägrett. Salta och peppra. Tillsätt oljan under fortsatt vispning.

    4. 4.

      Häll vinägretten över maskrosbladen och bananen. Blanda om väl och garnera med maskrosblommor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?