Marulksspett med hollandaise & sparris

Marulksspett med hollandaise & sparris

Av: / Foto: Tine Guth Linse
30 min
4 personer
Recept på marulksspett med hollandaise och sparris.
Fler recept på:
Chili, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1–2 knippor grön sparris
    2. 1 msk olivolja
    3. 400 g marulk
    4. salt och peppar
    5. mynta
    6. gräslök
    7. 1 st lime
    8. chiliflakes
  1. Hollandaise

    1. 200 g skirat smör
    2. 2 st äggulor
    3. 1 msk vatten
    4. salt och peppar
    5. saft av 1/2 citron

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med såsen. Smält smöret på lägsta effekt. Obs! Rör inte.

    2. 2.

      Vispa äggulor och vatten till hårt skum i en rostfri kastrull över svag värme. Dra bort från värmen och tillsätt smöret droppvis utan att få med bottensatsen under ständig omrörning. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

    3. 3.

      Häll ut olivolja på en fat tallrik. Vänd sparrisen i oljan. Skär marulken i bitar och trä upp på spett.

    4. 4.

      Vänd även fisken i olivoljan. Krydda sparris och spett med salt och peppar.

    5. 5.

      Börja med att grilla sparrisen, eller stek den i en grillpanna, 3–4 min på inte alltför hög värme. Lägg sedan på marulksspetten och grilla på lite högre värme i ca 3 min. Vänd då och då på spetten.

    6. 6.

      Servera spetten tillsammans med sås och sparris och garnera med några myntablad, lite gräslök och limeklyftor. Lite chiliflakes på toppen sätter sting på rätten.

Fler recept på:
Chili, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?