Marulk svept i bacon med savojkål och vitvinssås

Marulk svept i bacon med savojkål och vitvinssås

Av: / Foto: Columbus Leth
30 min
4 personer
Det spröda och salta baconet ger en perfekt smakbrytning till den läckra vita fisken.
Fler recept på:
Tomater, Citron, Fisk, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st marulksfiléer à 120 g
    2. 4 st stora skivor bacon
    3. 4 st tandpetare
    4. 30 g smör
  1. Tillbehör:

    1. 20 g smör
    2. 1 st liten savojkål, finstrimlad
    3. 1 tsk finriven muskotnöt
    4. Havssalt och färskmalen peppar
    5. 1 msk smör
    6. 1 st schalottenlök, finhackad
    7. 1 dl vitt vin
    8. 1 dl kycklingbuljong
    9. 2 ½ dl vispgrädde
    10. Saft av ½ obesprutad citron
    11. Havssalt och färskmalen peppar
    12. 4 färska tomater eller 1 burk ekologiska krossade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Vira bacon runt fiskfiléerna och fäst med tandpetare. Bryn i smör i en varm panna, se till att baconet får färg på alla sidor. Sänk värmen och stek färdigt i ca 5 minuter.

    2. 2.

      Tillbehör: Smält smöret i en stor panna. Vänd ner den finstrimlade kålen, krydda med muskotnöt, salt och peppar.

    3. 3.

      Sås: Smält smöret i en liten kastrull och sautera löken däri på medelstark värme. Häll i vinet och koka ihop till hälften. Tillsätt buljong och grädde. Koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar.

    4. 4.

      Skär tomaterna i tunna klyftor och ta bort kärnorna. Eller häll de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av. Vänd ner tomaterna i såsen strax före servering. Lägg upp kål och sås på varma tallrikar med fiskpaketen ovanpå.

Fler recept på:
Tomater, Citron, Fisk, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?