Märtas Tjälknul

Märtas Tjälknul

Av:
1200 min
2 Kg
Obligatorisk på julbordet!
Annons

Ingredienser

  1. 1-1,5 kg kött, nöt eller älg. Bog/ytterlår/rostbiff

    1. 1 Kg Nöt
    2. 1 L Vatten
    3. 1 Dl Salt
    4. 1 Tsk Socker
    5. 0,5 Tsk Malen svartpeppar
    6. 1 St Lagerblad
    7. 15 St Krossade enbär
    8. 4 St Vitlöksklyftor
    9. 6 Msk Olivolja
    10. 5 Msk Soja
    11. 3 Knippem Gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Lägg in fryst kött i nedre delen av ugnen, 100gr. Låt ligga tills en innertemperatur på 60-70 grader nås.

    2. 2.

      Koka ihop lagen, bestående av vatten, salt, socker, svartpeppar, lagerblad, enbär. Lägg det varma köttet i den varma lagen och låt stå 4-5h. Tag sedan upp köttet.

    3. 3.

      Blanda marinaden minst 30 min innan servering. Marinaden består av finhackad vitlök, olivolja, soja, gräslök

    4. 4.

      Skiva köttet tunt och droppa marinaden över. Servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?