Marsipanlimpa med konjakschoklad

Marsipanlimpa med konjakschoklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
30 skivor
Riktigt god marsipanlimpa med smak av konjak, russin och choklad.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g mörk choklad
    2. ½ dl russin
    3. 2½ msk konjak
    4. 400 g mandelmassa
    5. 200 g grön marsipan (ev marsipantårtlock)
  1. Garnering

    1. 50 g mörk choklad
    2. ½ tsk smör
    3. mimosakulor el liknande

Gör så här

    1. 1.

      Hacka chokladen. Lägg den i en burk tillsammans med russinen. Häll på konjak. Låt stå och dra, gärna över natten.

    2. 2.

      Kavla ut mandelmassan till ca 25x15 cm. Kavla ut den gröna marsipanen till samma mått. (Används ett färdigkavlat tårtlock så skarva och kavla tills måttet stämmer).

    3. 3.

      Lägg mandelmassan ovanpå den gröna marsipanen. Bred russinen och chokladen på mandelmassan. Rulla samman.

    4. 4.

      Garnering: Hacka och smält chokladen ihop med smöret över vattenbad. Häll eller bred chokladen över rullen enl bild. Dekorera med mimosakulor eller annat pynt. Låt stelna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?