Marsipanlimpa med frukt och konjak

Marsipanlimpa med frukt och konjak

Av:
1 st
Annons

Ingredienser

  1. Fruktblandningen

    1. 100 g röda cocktailbär
    2. 100 g suckat eller syltade apelsinskal
    3. 100 g kakfyllning
    4. 100 g russin
    5. 1 dl konjak eller rom
  2. Övrigt

    1. 400 g mandelmassa
    2. ev 1-2 dl florsocker
    3. 200 g mörk blockchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Hacka ner cocktailbären i mindre bitar. Blanda dem med resten av frukten i en burk med lock.

    2. 2.

      Häll över spriten och låt stå till spriten har sugits upp av frukten, ca 1 vecka. Kortare tid går men då får man tillföra florsocker för det inte ska bli för kladdigt

    3. 3.

      Riv mandelmassan grovt och blanda den med fruktblandningen.

    4. 4.

      Tillsätt florsocker om blandningen är för blöt och kladdig. Florsockret gör blandningen fastare.

    5. 5.

      Forma blandningen till en 3-4 cm tjock rulle. Lägg den på ett bakplåtspapper och ställ den kallt i kylskåpet

    6. 6.

      Smält chokladen. Pensla ovansidan av rullen med chokladen. Låt det stelna svalt. Pensla därefter även undersidan.

    7. 7.

      Skär den i skivor vid servering

Är innehållet i detta recept olämpligt?