Marsipanlimpa

Marsipanlimpa

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
1 limpa
Den bruna figurmarsipanen har smak av choklad – passar perfekt till marsipanlimpa.
Fler recept på:
Advent, Jul, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 3 st torkade aprikoser
    2. 1 msk apelsinlikör, tex Grand Marnier
    3. 200 g figurmarsipan choklad
    4. 75 g vit choklad
  1. Garnering

    1. 75 g mörk choklad
    2. 1 msk hackade pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Hacka aprikoserna fint och lägg dem att dra i likör minst 1 tim.

    2. 2.

      Kavla ut marsipanen mellan bakpapper till en platta, 18x22 cm.

    3. 3.

      Smält chokladen över vattenbad. Bred ut den jämnt över marsipanen. Strö över aprikoshacket och låt stå tills chokladen börjat stelna. Rulla ihop till en fast rulle.

    4. 4.

      Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Pensla den på marsipanrullen.

    5. 5.

      Strö över pistaschnötterna innan chokladen stelnat. Förvara marsipanlimpan inlindad i bakpapper i lufttät burk i rumstemperatur.

Fler recept på:
Advent, Jul, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?