Marshmallows

Marshmallows

Av:
60-70 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Smet 1

    1. 2 1/2 Mask Gelatinpulver
    2. 1 1/4 dl Vatten
  2. Smet 2

    1. 2 st Äggvitor
    2. 1 tsk Vaniljsocker
  3. Smet 3

    1. 1 1/4 dl Vatten
    2. 1 1/4 dl Vit Sirap
    3. 5 dl Strösocker
    4. 1 krm Salt

Gör så här

    1. 1.

      Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.

    2. 2.

      Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.

    3. 3.

      Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

    4. 4.

      Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.

    5. 5.

      Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.

    6. 6.

      Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.

    7. 7.

      Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

    8. 8.

      Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

Är innehållet i detta recept olämpligt?