Marockansk rotfruktsgryta

Marockansk rotfruktsgryta

Av: / Foto: Ulrika Pousette
30 min
4 portioner
Här hittar du ett recept på en smarrig marockansk rotfruktsgryta. Spiskummin, sambal oelek och vitlök ger grytan dess speciella karaktär och hetta.
Annons

Ingredienser

  1. Gryta

    1. kg blandade rotfrukter. palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri.
    2. purolök
    3. olivolja
    4. 1/2 dl tomatpure
    5. 2 tsk spiskummin
    6. 1 tsk sambal oelek
    7. 8 dl vatten
    8. 1 1/2 tärningar grönsaksbuljong
    9. 1 burk kikärtor
  2. Tillbehör

    1. matyoghurt
    2. surdegsbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter.

    3. 3.

      Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.

    4. 4.

      Servera grytan med matyoghurt och bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?