Marockansk oxgryta med cashewnötter

Marockansk oxgryta med cashewnötter

Av: / Foto: Femina
4 personer
Goda grytor och kyliga kvällar passar som hand i handske. Den här marockanska oxgrytan är en av våra höstfavoriter!
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rostbiff
    2. olja till stekning
    3. 1 msk paprikapulver
    4. 2 kanelstänger
    5. 2 msk ras el hanout, finns i kryddhyllan
    6. 1 msk korianderfrön
    7. 3 lökar, grovhackade
    8. 2 röda chilifrukter, urkärnad och finstrimlad
    9. 1 röd paprika, urkärnad och strimlad
    10. 1 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad
    11. 2 burkar kikärter, sköljda och avrunna
    12. 150 g torkade aprikoser
    13. 1 burk hackade tomater
    14. 5 dl oxbuljong
    15. salt och nymald peppar
  1. Till servering

    1. 50 g cashewnötter
    2. färsk koriander
    3. 1 granatäpple, kärnorna
    4. naaanbröd, finns färdiga att köpa

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 180°.

    2. 2.

      Skär köttet i grova bitar och stek det i olja i en stekpanna. Tillsätt de torra kryddorna och fräs på ganska hög värme tills det doftar.

    3. 3.

      Vänd ner löken och stek en liten stund. Rör ner vitlök, chili, paprika och ingefära. Stek tills löken är helt mjuk.

    4. 4.

      Häll över allt i en gryta eller en tagine. Tillsätt kikärter, aprikoser, hackade tomater och buljong. Lägg på ett tätslutande lock och ställ in i den varma ugnen. Tillaga i ca 1 tim eller tills köttet är helt mört. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Toppa grytan med nötter, färsk koriander, granat-äppelkärnor och servera tillsammans med uppvärmda naanbröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?