Marockansk granatäpplesallad med rostade rotsaker

Marockansk granatäpplesallad med rostade rotsaker

Av: / Foto: Adrian Lawrence
50 min
2 personer
Smakrik sallad kryddad med Ras el Hanout.
Fler recept på:
Sallad, Fetaost, Potatis, Rödlök, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2 st små sötpotatisar (i bitar)
    2. 2 st rödlökar (skalade, i klyftor)
    3. 1 st stor palsternacka (skalad, i bitar)
    4. 2 st stora morötter (skalade, i bitar)
    5. 1 msk Ras El Hanout (finns bland annat hos Mill & Mortar)
    6. 1 msk jungfruolivolja
    7. salt och peppar
    8. 100 g babyspenat
    9. 50 g fetaost (light)
    10. 1 dl granatäpplekärnor
    11. 4 msk sherryvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg alla rotsaker i en stor skål och rör ner kryddblandningen Ras El Hanout och olivolja. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg upp i ett enda lager på plåten. Rosta i ugnen och rör om då och då i cirka 40 minuter eller tills rotsakerna mjuknat.

    3. 3.

      Låt svalna i 10 minuter, blanda sedan rotsakerna med spenat, feta, granatäpplen och sherryvinäger. Ringla över lite extra olivolja och salta och peppra.

Fler recept på:
Sallad, Fetaost, Potatis, Rödlök, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?