Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Auberginesallad

    1. 2 dl quinoa
    2. 100 g ruccola
    3. 0,5 st gul lök
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 1 st aubergine
    6. 2 msk olivolja
    7. 0,5 tsk salt
    8. 380 g kikärtor, kokta
    9. 1 msk olivolja
    10. 1 tsk spiskummin
    11. 1 tsk paprikapulver
    12. 1 tsk honung
    13. 225 g haricots verts
  2. Apelsindressing

    1. 1 st apelsin, skal och saft
    2. 2 msk olivolja
    3. 1 tsk senap, grovkornig
    4. 2 krm salt
    5. 2 krm svartpeppar, malen

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Auberginesallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen och skölj det sedan kallt. Skölj ruccolan och lägg upp på ett fat.

    3. 3.

      Skala och klyfta löken tunt och skala och finhacka vitlök. Skölj auberginen och skär den i sockerbitsstora tärningar.

    4. 4.

      Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 20 min.

    5. 5.

      Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Hetta upp olja med spiskummin, paprikapulver och salt i en stekpanna på medelvärme.

    6. 6.

      Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Hetta upp olja med spiskummin, paprikapulver och salt i en stekpanna på medelvärme.

    7. 7.

      Apelsindressing: Skölj apelsinen och riv skalet ner i en skål. Pressa ur saften och tillsätt olja, senap, salt och peppar. Blanda om ordentligt.

    8. 8.

      Blanda det kokta grynet med dressingen och lägg över ruccolan på fatet. Fördela den rostade auberginen och kikärtsblandningen över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?