Marockans sallad med aubergine

Marockans sallad med aubergine

Av: / Foto: Milla
40 min
5 Port
En sidosallad som kan ätas kall eller ljummen gärna med en bit bröd
Annons

Ingredienser

    1. 2 St Auberginer
    2. 2 St Klyftor vitlök
    3. 4-5 St Färska tomater
    4. 0,5 Tsk Harissa
    5. 1 Tsk Spiskummin
    6. 1 Tsk Paprikapulver
    7. 0,5 Dl persilja
    8. 0,25 Dl Koriander
    9. 3-5 Msk Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Grilla auberginerna i varm ugn till de bli mjuka. Det kan ta ca 20 min i 225 graders värme

    2. 2.

      Gröp ut köttet från de grillade auberginerna

    3. 3.

      Koka ihop de skalade tomaterna och vitlöken, till vätska från tomaterna försvinner.

    4. 4.

      Lägg i musade auberginer, kryddor, olja och persilja/koriander. Koka till en jämn röra, ca 10 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?