Marmorerad chokladkaka

Marmorerad chokladkaka

Av:
75 min
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2,5 dl socker
    3. 3 ägg
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 1 dl grädde
    7. 1,5-2 msk kakao
    8. 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och grädde. Häll ca 1/3 av smeten i en separat skål och blanda ned siktad kakao. Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker

    2. 2.

      Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad kransform. Häll i den mörka smeten och därefter resten av den ljusa smeten. Dra försiktigt med en gaffel genom smeten utan att blanda den

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 min. Låt svalna något i formen och stjälp upp

Är innehållet i detta recept olämpligt?