Markos Ungspannkaka

Markos Ungspannkaka

Av:
30 min
1
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Vetemjöl
    2. O,75 dl Socker
    3. 1 tsk Salt
    4. 1 tsk Vaniljsocker
    5. 8 dl mjölk
    6. 4 st Ägg
    7. 100 g Smör

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att smälta smöret och låt de svalna medan du gör smeten

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser

    3. 3.

      Tillsätt mjölken och vispa tills de är klump fritt. Sedan ner med äggen och till sist smöret

    4. 4.

      Låt smeten stå minst 10min. Sedan vispa den igen häll i en smörad form (går bra med bakplåtspapper oxå)

    5. 5.

      Tillagas mitt i ugnen. Den blir som bäst om den får stå ett tag innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?