Maritas superfoodsallad

Maritas superfoodsallad

Av: / Foto: Stephanie Bjelkestam, Martin Lööf
35 min
4 personer
Recept på en matig sallad!
Fler recept på:
Sallad, Avokado, Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl quinoa
    2. 2 nävar blandsallad
    3. 1 näve sockerärtor
    4. 1 näve rucola
    5. 1 liten zucchini
    6. 1 stor avokado (eller 2 små)
    7. 3 dl olika sorters groddar (t ex mung- böns-, alfalfa- och linsgroddar)
    8. 1 näve ärt- eller solrosskott
    9. 1/2 dl gräslök
    10. 1 dl rostade hasselnötter
  1. Citron- och senapsdressing:

    1. 1 1/2 dl extra virgin olivolja
    2. 3 msk grovkornig senap
    3. 2 1/2 msk citronjuice
    4. salt och svartpeppar (efter behag)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.

    2. 2.

      Skölj grönsakerna och groddarna. Skär bort ändarna på zucchinin och hyvla långa remsor. Skala avokadon i tärningar och hacka gräslöken.

    3. 3.

      Rosta hasselnötterna i ugnen i cirka 10–12 minuter tills de får lite färg.

    4. 4.

      Lägg blandade salladsblad, sockerärtor, rucola och gräslök i en skål tillsammans med quinoan. Häll alla ingredienser till dressingen i en liten skål och vispa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Häll över hälften av dressingen och massera in den i salladen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och lägg på zucchinin, gärna som snurror. Toppa med avokado, groddar, hasselnötter och resten av dressingen. Servera genast

Tips från kocken

Välj gärna färska groddar och skott och toppa dina sallader med. Fulla med bästa näringen och aminosyror.
Fler recept på:
Sallad, Avokado, Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?