Marinerade havskräftor med stekt sparris och löjrom

Marinerade havskräftor med stekt sparris och löjrom

Av:
45 min
4
Servera gärna med avokadokräm
Annons

Ingredienser

  1. Marinerade havskräft

    1. 1 st Baugette
    2. 5 msk Persilja
    3. 1 & ½ st Vitlök
    4. 8 st havskräftor
    5. 12 st Grön sparris
    6. 4 msk Kalix löjrom
    7. 1 dl Olivolja
    8. 1 st röd chili
    9. 2 msk Citronjuice
    10. 50 gr Smör
    11. 2 msk Dill

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att skära upp smöret och låt ligga framme så det blir rumstempererat. Blanda sedan ihop med 2-3 msk hackad persilja och en halv pressad vitlök, smaka av med salt och peppar

    2. 2.

      Hacka chilin och en vitlök fint, blanda ihop tillsammans med oljan, 2 msk hackad persilja samt de pressade citronjuicen

    3. 3.

      Skala halvskräftorna och lägg ner köttet i marinaden. Låt stå åtminstone 30 minuter.

    4. 4.

      Skär 4 långa sneda skivor av baugetten. Stek dessa i rikligt med det smör som gjordes tidigare

    5. 5.

      Stek sparrisen, se till att den får torka av på hushållspapper och fortfarande är krispig.

    6. 6.

      Dela sparrisarna på hälften, lägg tre bitar på varje stekt brödskiva, lägg sedan på två kräftstärtar, lägg på 1 msk löjrom och toppa med lite havssalt samt dill som garnering

Är innehållet i detta recept olämpligt?