Marinerad fläskytterfilémed ört- och citronsmör

Marinerad fläskytterfilémed ört- och citronsmör

Av: / Foto: Anders Norrsell
90 min
4 personer
Gott och enkelt och ger mycket mat.
Fler recept på:
Citron, Vitlök, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 700 g fläskytterfilé
  1. Marinad

    1. 4 msk olivolja
    2. 4 st vitlöksklyftor, pressade
    3. 1 tsk sambal oelek
    4. 1 msk flytande honung
    5. 3 msk vatten
    6. 2 msk kinesisk soja
  2. Ört- och citronsmör

    1. 200 g rumsvarmt smör
    2. 1/2 dl valfria hackade örter
    3. 1/2 st citron, rivet skal
    4. ca 2 tsk citronpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Putsa köttet. Blanda samman marinaden och lägg i köttet ca 30 minuter.

    3. 3.

      Blanda samman ört- och citronsmöret, vispa till ett fluffigt smör. Forma en rulle och lägg i kylen en stund.

    4. 4.

      Ta upp köttet från marinaden och låt rinna av. Bryn köttet runt om i lite smör. Lägg i smord ugnsform, stick i en stektermometer. Stek mitt i ugnen tills innertemperatur är 68–70 grader, tar 25–30 minuter.

    5. 5.

      Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat. Klicka ut ört- och citronsmöret på köttet medan det fortfarande är varmt. Klipp över kryddgrönt och servera.

Fler recept på:
Citron, Vitlök, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?