Marinerad fläskfilé med ört- och vitlökssmör

Marinerad fläskfilé med ört- och vitlökssmör

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
8 personer
Festlig fläskfilé med örter och vitlökssmör.
Fler recept på:
Fläsk, Fläskfilé, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st fläskfiléer á ca 600 g
    2. salt, svartpeppar
    3. 3 msk smör
  1. Marinad

    1. 2 st vitlökklyftor, finhackade
    2. 2 tsk färsk, smulad rosmarin
    3. 2 st lagerblad, smulade
    4. 1/2 dl finhackad slätbladig persilja
    5. 1/2 tsk svartpeppar
    6. 1 1/2 dl olivolja
  2. Tillbehör

    1. 1 kg svartrötter
    2. 1/2 st citron, saften
    3. 150 g haricots verts
    4. VITLÖK OCH ÖRTSMÖR:
    5. 150 g smör rumsvarmt
    6. 2 st vitlöksklyftor, pressade
    7. 1/2 dl finhackad persilja
  3. Vitlök- och örtsmör

  4. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll i dubbla plastpåsar. Lägg ner köttet och marinera i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 125 grader.

    3. 3.

      Ta upp köttet och låt rinna av. Salta och peppra runt om, och bryn det runt om i smöret.

    4. 4.

      Lägg över på ett ugnsfat och stek vidare i ugnen tills du har en innertemperatur på ca 68 grader. Använd gärna köttermometer. Det tar ca 45-60 minuter.

    5. 5.

      Ta ut och skiva upp köttet.

    6. 6.

      Skala och dela svartrötterna, lägg dem efterhand i en skål med vatten och pressad citron för att de inte ska bli missfärgade. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15-20 minuter. Låt rinna av.

    7. 7.

      Ansa och koka haricots verts i några minuter, spola av i kallt vatten.

    8. 8.

      Lägg upp svartrötter och haricots verts på ett fat och lägg det skivade köttet ovanpå.

    9. 9.

      Blanda ihop smör, vitlök och hackad persilja. Klicka smöret ovanpå köttet.

    10. 10.

      Garnera med kryddgrönt och servera.

Fler recept på:
Fläsk, Fläskfilé, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?