Marinerad fläskfile med färskpotatispaj

Marinerad fläskfile med färskpotatispaj

Av: / Foto: Lisa Björner
180 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fläskfile
    2. 1 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 1/2 tsk grovmalen svartpeppa
    5. 1/2 kruka basilika
  1. Marinad

    1. 1 dl olivolja
    2. 1 lime saft och rivet skal
    3. 1 msk flytande honung
    4. 1/2 finstrim röd chili
    5. 1/2 st skivad rödlök
    6. 1 tsk flingsalt
  2. örtsås

    1. 3 dl cremefraiche
    2. 1 pressad vitlöksklyfta
    3. 2 msk hackade färska örter
    4. 1 krm salt
  3. färskpotatispaj

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 100 g smör
    3. 2 msk vatten
    4. 250 g sparris
    5. 400 g kokt färskpotatis
    6. 2 dl riven ost
    7. 3 msk hackad gräslök
    8. 3 st ägg
    9. 1-2 pressade vitlöksklyftor
    10. 2 dl creme fraiche
    11. 1 1/2 tsk salt
    12. 2 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      stek filen i smör i stekpanna till 70 grader innertemp. salta och peppra. späd gärna med lite vatten som den får småkoka i. låt filen kallna, gärna i kylskåp

    2. 2.

      blanda marinaden. skiva filen och lägg den på ett fat. häll över marinaden och ställ fatet kallt till servering

    3. 3.

      rör ihop såsen

    4. 4.

      blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare. klä en pajform med degen. låt stå i kyl i 20 min. grädda pajskalet i 200 gr. i 10 min

    5. 5.

      koka sparrisen i 5 min. skär den i bitar. skiva potatisen

    6. 6.

      fördela hälften av osten i pakskalet. lägg i potatis och sparrisbitarna utan knoppar. strö över gräslök

    7. 7.

      vispa samman ägg, vitlök, creme fraiche, salt och peppar. häll det i pajformen. strö över resten av osten. grädda pajen ca 50 min. garnera med sparrisknopparna

    8. 8.

      garnera köttet med basilikablad. servera det kallt med varm potatispaj och kall örtsås

Är innehållet i detta recept olämpligt?