Marinerad fisk med kryddnejlika och koriander

Marinerad fisk med kryddnejlika och koriander

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
6 personer
Kanske en ny favorit på julbordet?
Fler recept på:
Jul, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 300 g vit fiskfilé av hälleflundra eller torsk
    2. 5 limer
    3. 1 apelsin
    4. 1 kruka koriander
    5. 1 msk kryddnejlika
    6. 1 msk socker
    7. salt efter smak
  1. Garnering

    1. några kvistar koriander
    2. rivet skal av apelsin
    3. kryddnejlika

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i kuber, ca 1x1x1 cm. Gör du större kuber behöver fisken längre tid i marinaden.

    2. 2.

      Pressa saften ur limerna och apelsinen, häll ner i en bunke.

    3. 3.

      Hacka koriandern fint och mortla kryddnejlikan.

    4. 4.

      Blanda varsamt ner fisk, koriander och nejlika i saften. Smaka av med socker och salt. Låt stå i kyl i ca 45 minuter. Fisken ska vara vit och fast i konsistensen.

    5. 5.

      Lägg upp fisken på fat och dekorera med färska korianderblad, rivet skal av apelsin och några kryddnejlikor.

Fler recept på:
Jul, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?