Marinerad apelsinsallad

Marinerad apelsinsallad

Av:
20 min
4 personer
Lätt efterrätt - Vegansk med havregrädde eller havreglass
Annons

Ingredienser

  1. Frukten

    1. 6 st Apelsiner
    2. 1 st Granatäpple
  2. Marinaden

    1. 2 dl Ljus sirap
    2. 1 dl Pressad apelsin
    3. 2 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp ingredienserna till marinaden i en kastrull.

    2. 2.

      Koka upp och låt svalna i en varmefast stor skål

    3. 3.

      Skala apelsinerna. Skär ut en klyfta i taget. Skär av toppen på granatäpplet. Skär i klyftor genom skalet runt äpplet. Bryt upp frukten och plocka ut kärnorna.

    4. 4.

      Placera frukten i marinaden och vänd runt försiktigt.

    5. 5.

      Servera med vegansk grädde eller glass!

Är innehållet i detta recept olämpligt?