Marinad

Marinad

Av:
5 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 dl olivolja
    2. 1/2 dl äkta soja
    3. 1/2 tsk chilipeppar
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 1/2 tsk salt
    6. ev. två pressade vitlöksklyftor
    7. ev. flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Blanda olja, soja och de kryddor som du vill ha i en bunke.

    2. 2.

      Lägg i köttet och vänd runt köttet så att marinaden fastnar på alla sidor av köttet. Använd en gaffel. Om du gjort för lite marinad kan du bara hälla på lite extra olja och soja (ungefär lika mycket av varje). Det är dock ingen mening med att det ska bli någon marinad över förutom pyttelite på botten, så all marinad ska sugas upp, annars får man bara hälla bort det senare vilket bara är slösaktigt. Köttet får alltså inte mer smak för att det badar i marinad.

    3. 3.

      Om köttet ligger mer än en timme så kan du röra om någon gång under tiden så att marinaden fördelar sig på köttet ännu bättre. När du grillat färdigt köttet kan du krydda på valfri krydda t.ex. chili, grillkrydda, svartpeppar etc.

Är innehållet i detta recept olämpligt?