Marie-Louises Morotskaka

Marie-Louises Morotskaka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Socker
    2. 2 Ägg
    3. ca 3 Morötter, rinrivs
    4. 150 g Smör, smältes
    5. 1/2 Apelsin, pressas
    6. 2 tsk Kanel
    7. 3 1/2 dl Vetemjöl
    8. 2 tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Ägg och socker vispas pösigt. Häll i det smälta smöret, de rivna morötterna och apelsinsaften.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kanel och bakpulver och blanda i det i smeten.

    3. 3.

      Smöra och bröda en form och häll i smeten. Sätt in den i nedre delen av ugnen i 175 grader tills kakan känns torr, ca 50 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?