Mariannes viltfärsbiffar med rårörda lingon

Mariannes viltfärsbiffar med rårörda lingon

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 800 g viltfärs (t ex hjort, rådjur, vildsvin) kan ersättas med kalvfärs
    2. 3 äggulor
    3. 2 dl vispgrädde Ⓛ
    4. 1 tsk salt
    5. nymald vitpeppar
    6. 1 paket alspånsrökt bacon (ej för fet) ca 120 g
    7. smör till stekning Ⓛ
  1. Till servering:

    1. potatismos
    2. haricot verts
    3. rårörda lingon

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman viltfärs med äggulor, tillsätt grädden lite efter hand under bearbetning, kryddor och hackad bacon. Bara så att det blir en lätt smidig, men inte trådig färs.

    2. 2.

      Provstek en klick i smör för att stämma av om mer kryddor behövs.

    3. 3.

      Forma biffar med lätt sköljda händer och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek dem vackert bruna i smör ett par min på varje sida.

    4. 4.

      Serveras med potatismos, haricots verts och rårörda lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?