Maraq Digaag

Maraq Digaag

Av:
60 min
6 portioner
Somalisk kycklingryta
Annons

Ingredienser

    1. 1-2 kg kycklingklubbor
    2. 3 st tomater
    3. 1 st röd lök
    4. 1/2 st grön paprika
    5. 3 st vitlöksklyftor
    6. 1 st potatis
    7. 1 st morot
    8. 4 msk vegitabilisk olja
    9. 1 msk xawaash
    10. 2 msk tomatpuré
    11. 1 dl färsk koriander
    12. 1 st grönsaksbuljong
    13. 2,5 dl vatten
    14. 2 tsk ghee

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken, paprikan, tomaten och koriandern, häll sedan i en mixer och tillsätt vitlöksklyftorna. Mixa slät.

    2. 2.

      Hacka potatisen och moroten, ställ åt sidan.

    3. 3.

      Värm upp en panna och tillsätt oljan, häll sedan i xawaashen och lägg i kycklingen, bryn kycklingen ca 2 min och smula sedan i en grönsaksbuljong.

    4. 4.

      Lägg i den hackade potatisen och moroten och blanda runt. Häll sedan i den mixade grönsaksblandningen, vatten och tillsätt tomatpurén. (ghee) om önskas.

    5. 5.

      Lägg på lock och koka ca 30 minuter.

    6. 6.

      Klart! Servera med chapati och ev ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?