Marängtårta med sharonfrukt och chokladsås

Marängtårta med sharonfrukt och chokladsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
90 min
6 portioner
Himmelskt god marängtårta med saftig sharonfrukt och söt chokladsås.
Fler recept på:
Advent, Halloween - skrämmande goda recept, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 4 st stora äggvitor, 2 1/2 dl
    2. 1 tsk fruktvinäger, tex persiko-, eller vitvinsvinäger
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1 msk majsstärkelse
  1. Fyllning

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2 st sharonfrukter
  2. Chokladsås

    1. 1 dl kakao
    2. 1 dl strösocker
    3. 3/4 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Lägg bakplåtspapper i botten av en pajform med löstagbar botten, 24 cm i diameter, och släpp-lätt-beläggning, eller rita en cirkel på en plåt med papperet.

    2. 2.

      Vispa äggvitor och vinäger till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa tills smeten är hård och glansig. Tillsätt majsstärkelsen.

    3. 3.

      Bred ut en del av smeten i ett jämnt lager i formen. Klicka ut resten som en högre kant runt om. Grädda mitt i ugnen i 125° ca 1 timme. Låt kallna.

    4. 4.

      Koka upp såsen och låt den kallna.

    5. 5.

      Vispa grädden och fyll marängen med den. Skär sharonfrukten i tunna klyftor och strö dem över. Ringla över hälften av chokladsåsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?